Leerlingenfacturatie

De meest uitgebreide module van Toolbox is die van de leerlingenrekeningen. Deze module werd ontwikkeld in het schooljaar 2018-2019 en werd toen ook meteen gebruikt in het H. Pius X-instituut te Antwerpen. Belangrijkste uitgangspunt tijdens de ontwikkeling van deze module, was het boekhoudkundige aspect. Bij andere software merkten we dat de mogelijkheden om bijvoorbeeld analytisch de kosten op te volgen, heel beperkt waren. Deze module is dan ook sterk gelinkt aan het boekhoudprogramma Exact Online. Naast de koppeling met de boekhouding, werd ook sterk gelinkt met Smartschool. Zo is het mogelijk om bij het selecteren van leerlingen meteen ook de afwezigheidscodes op te vragen. En uiteraard is het verzenden van facturen naar de co-accounts ook mogelijk.

Aangezien de module Leerlingenrekeningen een onderdeel is van Toolbox, beschikt deze module over de loopbanen van de leerlingen. Die worden via de Synchronisatie-module uit Informat of Wisa uitgelezen. De software kan op die manier dus exact bepalen welke leerlingen op een bepaalde datum in een klas of groep zaten.

Binnen de module is het mogelijk om te werken in verschillende scholen. Een school bestaat telkens uit minstens één instellingsnummer maar het is ook mogelijk om meerdere instellingsnummers als één school te gebruiken.

Om items zoals voor- en nabewaking of drankjes tijdens de middagpauze aan te rekenen, zit er in Toolbox ook een Registratie module. De gegevens uit deze module kunnen geïmporteerd worden in de facturatiemodule.

Download de PDF met meer informatie